Les empreses membres COMINDEX, CELSA, AMES Sintering i MaterFAD, han participat al projecte Turning Technology into Business, liderat pel Clúster MAV, mitjançant el qual han rebut assessorament i suport en eines i metodologies B2B estratègiques per a la introducció i comercialització de productes i serveis al mercat.
El projecte, articulat en diferents fases, ha inclòs la definició de models, el desplegament d’eines - com per exemple, el model Canvas o un taller de design thinking - per trobar noves aplicacions a productes innovadors, i el desenvolupament de proves pilot per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de penetrar aquests nous productes o serveis al mercat. El projecte ha permès a les empreses industrials participants - COMINDEX, CELSA i AMES Sintering – esbossar una estratègia d’exploració de mercat i un model de negoci en funció del ventall d’aplicacions identificades per cada producte o servei.
COMINDEX ha explorat com introduir al mercat productes de grafè de la seva representada Applynano, empresa alacantina, a través de la definició del client objectiu, la proposta de valor, la definició dels principals sectors i oportunitats de mercats i casos d’ús. “Hem iniciat vuit projectes per validar els productes d’Applynano en diferents aplicacions”, explica José Miguel Ortega, Responsable del Departament Tècnic de COMINDEX. “Esperem que es materialitzin durant aquest any i començar a tenir les primeres ventes en els propers mesos” afegeix.
Per altra banda, el projecte ha possibilitat a CELSA validar i definir un model de negoci per un sistema que permet optimitzar les descàrregues de matèria prima i que ha estat desenvolupat internament. Aquest sistema automatitza i millora la gestió de fluxos de materials dins la planta, reduint els temps de descàrrega i augmentant la seguretat dels treballadors. L’exploració de mercat feta ha inclòs la definició de la proposta de valor, la generació d’una enquesta per a la validació de la proposta definida internament, i la identificació i presa de contacte amb potencials clients interessats a nivell global, europeu i nacional.
AMES Sintering, per la seva banda, ha centrat el seu cas d’ús en la recerca d’oportunitats comercials per al procés de sinterització ultra-ràpida ERS-EDC, una tecnologia que permet sinteritzar materials per descàrrega elèctrica i premsat, sense necessitat d’una fase de compactació prèvia. “Sabem que aquesta tecnologia, resultant d’un projecte europeu, permet aconseguir metalls dur amb millors propietats tribològiques”, explica Jose A Calero, R+D Manager a AMES Sintering. “El projecte Turning Technology into Business ens ha permès buscar altres aplicacions de la tecnologia, així com explorar la comercialització del procés de ERS-EDC”, afegeix.
El projecte també ha inclòs la realització del taller “Creativity in Progress. Transformant la tecnologia en negoci”, organitzat per MaterFAD, en el qual han participat professionals del món del disseny per idear noves aplicacions de les diferents solucions proposades per les empreses del Clúster MAV. El taller va comptar amb 10 dissenyadors de perfils diversos, des d’arquitectes, joiers, artistes a enginyers del transport, i va finalitzar amb la presentació de propostes de valor a cadascun dels representants de les empreses participants.
El projecte Turning Technology into Business, liderat pel Clúster MAV i participat per les empreses membres Comindex, Ames Sintering, Celsa Group, i MaterFAD, ha rebut finançament a través de la línia d’ajuts a Iniciatives de Reforç de la Competitivitat (IRC) d’ACCIÓ per a projectes de desenvolupament i innovació de clústers de l’any 2020.
Consulta la presentació i el vídeo dels resultats del projecte a l’Espai Soci
Des del Clúster MAV treballem intensament per oferir una proposta de valor diferencial als nostres socis d’acord amb els nostres valors: compromís, excel·lència, col·laboració, implicació, qualitat i confiança.
Contacta
Milà i Fontanals 14, 1r 6a
08012 Barcelona
622 547 788
info@clustermav.com